Danske rastepladser - now revealed !

Jeg har altid været fascineret af "skjulte veje og områder" i geografien, dvs. områder der umiddelbart findes, men som pga. specielle geografiske forhold i praksis er utilgængelige - de "forsvinder". Det kan også være ukendte veje, som kan give adgang til ellers utilgængelige veje.

Et typisk eksempel er de danske rasterpladser på motorvejene. Jeg ved at der er skjulte adgangsveje dels til selve rasterpladsen fra "baglandet" og dels til f.eks. at krydse motorvejen "uautoriseret", og at der er "gemte" områder på rastepladsens eget areal. Disse er ikke vist på noget traditionelt kort, og de er selvfølgelig heller ikke skiltet ved vejene.

Men de er synlige på flyfotos !!! Og da dette materiale nu er tilgængeligt online, via flere online kortløsninger hos mit firma, løsninger som jeg selv udvikler flere af, så er de jo en smal sag at lave et indeks over flyfotos af danske motorvejs-rasterpladser, så man selv kan sondere terrænet, og finde de skjulte adgangsveje o.lign. Nb! Billederne er fra sommeren 1999, så enkelte rastepladser er for nye til at være med.

Jeg har fået fat i "Motorvej 2001/2002" fra Vejdirektoratet, så nu har jeg fået registeret alle rastepladser, alle med officielt navn. Jeg har ikke fået stedfæstet de ekstra, tilføjede naturrasterpladser endnu, men det kommer meget snart.

Jeg har delt dem op i hovedstrækninger så listen er nemmere at overskue. Og jeg er naturligvis også meget lydhør overfor forslag til opbygning af indekser for andre temaer. Eller du kunne jo selv lave et, og så krydslinke med denne side. Jeg har selv en ide med en liste over forlystelsesparker, a la Djurs sommerland og Bonbon-land, sådan set fra luften.

God fornøjelse med din søgning efter "skjulte veje og områder"

Nb! Der er pr. 9/8-2001 lavet lidt om på linkene. Ret venligst evt. dine egne links.
Nb! Pr. 12/5-2002 er der igen ændret på links, og den viste løsning er også ændret designmæssigt.

Kolding - Frederikshavn

Kolding - Padborg/Grænsen

Kolding - Esbjerg

Kolding - Storebælt

Storebælt - Køge

Køge - Rødby

Køge - København

Københavnsområdet (det der ikke dækkes af de nedenstående)

(er der nogen?)

København - Hillerød

Åbenbart ingen !?

København - Helsingør

København - Holbæk

Relevante eksterne links:

Made with HahtSite 5.0 from Haht Software (http://www.haht.com)
© 2001+ Lars V. Nielsen. Gengivelse kun mod eksplicit skriftlig tilladelse.

Siden er sidst opdateret / Page last updated : 12. maj 2002